Tuesday 25 December 2012

Το Μυστικό του Αδάμ



Τίτλος: "Το Μυστικό του Αδάμ" -  Συγγραφέας: Guillermo Ferrara - Εκδόσεις: Λιβάνη

Μια και είναι trendy τον τελευταίο καιρό η συζήτηση περί το τέλος του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια αποφάσισα να διαβάσω ένα βιβλίο το οποίο να έχει σχέση με όλο αυτό το θέμα. Ο τίτλος του «Το Μυστικό του Αδάμ». 

Ήμουν πολύ περίεργη να δω πώς ο συγγραφέας, Guillermo Ferrara, θα προσέγγιζε το θέμα μέσα από μία μυθιστορηματική διαδικασία. Όπως και ο ίδιος αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου του, χρησιμοποίησε τη μυθοπλασία σε επίπεδο χρήσης ονομάτων και πλοκής.  Σε επίπεδο αναφοράς συγκεκριμένων θεσμών/φορέων/οργανισμών όπως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή το πρόγραμμα HAARP και ιστορικών και επιστημονικών στοιχείων γίνεται χρήση πραγματικών ονομάτων και στοιχείων. 

Ο διάσημος επιστήμονας Αδάμ Ρούσος δέχεται ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από τον Αχιλλέα Ευαγγέλου, αρχαιολόγο και παλιό συνεργάτη του πατέρα του, ο οποίος τον ενημερώνει ότι έχει κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη και του ζητά να έρθει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να τον βοηθήσει στην έρευνά του. Όταν ο Αδάμ φτάνει στην Ελλάδα, μαθαίνει από την κόρη του Αχιλλέα, Αλεξία, ότι ο αρχαιολόγος έχει εξαφανιστεί. Στο μυστικό γραφείο του Ευαγγέλου ο Αδάμ και η Αλεξία ανακαλύπτουν ότι ερευνούσε την εξαφάνιση της Ατλαντίδας και την εξέλιξη του ανθρώπινου DNA σε συνδυασμό με τις προφητείες των Μάγια για το 2012. Έκπληκτοι έρχονται αντιμέτωποι με στοιχεία που ανατρέπουν κάθε βεβαιότητα για την ύπαρξη και τη φύση του ανθρώπου… Βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μυστικού της προέλευσής της!!!...

Αυτό ακριβώς ήταν που ζητούσα. Ένα βιβλίο που να διαβάζεται «εύκολα» αλλά και ένα βιβλίο που η πλοκή του να τεκμηριώνεται και με στοιχεία «αληθινά»-επιστημονικά.

Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου θα γίνει μέσω της αναφοράς των hot spots τοποθετώντας τα σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος του περιεχομένου τους, όπως φυσικά τα αντιλήφθηκα, προσπαθώντας πάντα να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενική. Ειδικά για ένα τέτοιου είδους βιβλίο, το οποίο αποτελεί ένα integration λογοτεχνίας/μυθοπλασίας και επιστημονικών/ιστορικών στοιχείων, όπου η αναφορά σε θέματα όπως η κβαντομηχανική, η Τρίτη και η Πέμπτη διάσταση, ο Αιγυπτιακός πολιτισμός, η χαμένη Ατλαντίδα και πολλά ανάλογα, το να διατηρήσει κανείς την αντικειμενικότητα και την ακεραιότητα είναι λίγο (έως πολύ) δύσκολο. Έχω βάλει όμως τα δυνατά μου και η επιλογή μου να αναφερθώ μόνο στα hot spots θεωρώ ότι βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση!

Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που «σηκώνει» πολύ κουβέντα αλλά όπως πιστεύω για καθετί έτσι και γι’ αυτό ένα είναι σίγουρο. Ότι απ’ οτιδήποτε μπορούμε να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία που μας ακούγονται αληθινά, που μπορούν να μας βοηθήσουν να δούμε πιο καθαρά την πραγματικότητα, που μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι σε προσωπικό επίπεδο και έτσι να αλλάξουμε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. 

Θα ξεκινήσω με κάποια τμήματα του Εισαγωγικού Σημειώματος του συγγραφέα το οποίο δίνει το γενικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε για να παρουσιάσει τις ιδέες του:

Οι προφητείες των Μάγια έχουν μελετηθεί και αναλυθεί από έγκριτους επιστήμονες και αρχαιολόγους όλων των εθνοτήτων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι έξι από τις επτά προφητείες των σοφών αστρονόμων και μαθηματικών Μάγια έχουν ήδη εκπληρωθεί και ότι η έβδομη προαναγγέλλεται ως μια ζωτική, υπερβατική αλλαγή για την ανθρωπότητα το 2012.

Όλη η γνώση που έχει διοχετευτεί σε αυτό το μυθιστόρημα, τόσο σε σχέση με το γενετικό κώδικα όσο και με την Ατλαντίδα, τους αρχαίους Μάγια, τους Αιγύπτιους, τους γνωστικούς, τους Έλληνες, ακόμη και με την απόκρυφη σεξουαλικότητα, τις επιστήμες και τις λοιπές απόψεις που παρουσιάζονται εδώ, έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και τεκμηρίωσης μέσα από βαθιά μελέτη και από τα ταξίδια μου (λέει ο συγγραφέας).

Οι διάφοροι θεσμοί όπως η Μυστική Κυβέρνηση, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η Εθνική Λέσχη Τύπου των ΗΠΑ, αλλά και η διάσημη Περιοχή 51, το πρόγραμμα HAARP, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, το Disclosure Project του δόκτορα Στίβεν Γκριρ, το βραβευμένο έργο του Πίτερ Τζόζεφ με τα ντοκιμαντέρ Zeitgeist, η θεωρία του Ρούπερτ Σέλντρεϊκ, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO( και οι υπόλοιποι οργανισμοί που εμφανίζονται σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν πραγματικά.

Τα ονόματα των ηρώων του μυθιστορήματος είναι φανταστικά, όχι όμως και τα ονόματα των αρχαιολόγων, ερευνητών, οργανισμών, ιστορικών προσώπων και γεγονότων. Πραγματικά είναι επίσης τα μνημεία, τα στοιχεία, οι ημερομηνίες, τα σύμβολα, τα έργα τέχνης και τα αντικείμενα. 

Μετά απ’ αυτήν τη μικρή εισαγωγή νομίζω ότι είναι η ώρα να ξεκινήσουμε το ταξίδι «μετάλλαξης» του ανθρώπου από Homo sapiens σε Homo universal. Ένα ταξίδι που οδηγεί σε μία κατάσταση όπου η δημιουργική φαντασία είναι η ανώτατη δύναμη, όπου ο καθένας δημιουργεί την πραγματικότητά του με την πρόθεσή του, όπου η αγάπη έχει ως μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό και την επέκτασησύμφωνα πάντα με βάση τα λεγόμενα του συγγραφέα.

Ακολουθούν οι κατηγορίες των Hot Spots με την μορφή links που παραπέμπουν στα αντίστοιχα αρχεία ανάπτυξης του κάθε θέματος:


Είναι ώρα να ξυπνήσουμε!!!!!!!!!
Η Μυστική Κυβέρνηση και η Εκκλησία, μαζί με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, τους φραγκομασόνους και άλλες οργανώσεις που σχετίζονται με το δογματικό χειρισμό των μαζών κατηγορούνται για λογοκρισία και απόκρυψη εμπιστευτικών πληροφοριών για την πραγματική, θεϊκή μας καταγωγή.
Έχουν αποκρυφτεί αρχαιολογικά ευρήματα ηλικίας πάνω από δώδεκα χιλιάδων χρόνων και υπάρχουν άπειρα μέσα που μας ρίχνουν σε υπαρξιακό λήθαργο: το ποδόσφαιρο, το play station, το τηλεοπτικά προγράμματα, οι ζωές των διάσημων, οι χημικές πτήσεις, η αλλαγή του DNA, η οικονομική χειραγώγηση, τα εξιλαστήρια θύματα, οι κρυφοί πόλεμοι, οι κρυμμένες πληροφορίες για τα εξωγήινα όντα και την τεχνολογία για ταξίδια πέρα από το χρόνο, η σεξουαλική και ηθική χειραγώγηση, η κλιματική αλλαγή και ένα σωρό ψευδείς δοξασίες που μας έχουν επιβληθεί διά της βίας και χωρίς αναισθησία. Δοξασίες που εντυπώνονται στην ψυχή ενός κοιμισμένου ανθρώπινου όντος και με αυτό τον τρόπο τα ψέματα αναπαράγονται.
Η πίστη μοιάζει με οξύ. Σκουριάζει την ευφυΐα του κόσμου. Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Για να λειτουργήσει, πρέπει να είναι ανοιχτό. 


Δήμητρα Ζερβάκη

No comments:

Post a Comment