Friday 9 November 2012

Οι βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης συστήνονται ανανεωμένες στο κοινό!

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2012, οι τέσσερεις Βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης...που ανακαινίστηκαν πλήρως το Σεπτέμβριο του 2012, μέσω του προγράμματος "Future Library" και με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και συστήνονται εκ νέου. 
Στους φιλόξενους χώρους που δημιουργήθηκαν, τα παιδιά και οι γονείς τους μπορούν να βρουν μία δημιουργική διέξοδο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό και πλήθος νέων εκδόσεων.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, η Παιδική Βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης, η Παιδική Βιβλιοθήκη της οδού Ορέστου, η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και η Παιδική Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης, θα λάβουν μέρος σε έναν πρωτόγνωρο μαραθώνιο καινοτομίας και δημιουργικότητας. Οι δράσεις αυτές αποτελούν τον κύριο κορμό των "Χειμερινών Ημερών Βιβλιοθηκών", που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το τριήμερο των εκδηλώσεων κορυφώνεται με το συνέδριο "Unconference", στο Νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, της Google Books & Art Project, του Mozilla Foundation και της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης «Library 10» του Ελσίνκι.
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του προγράμματος, υπό το γενικό τίτλο "Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!" θα είναι ελεύθερη. Η προεγγραφή – όπου κρίνεται απαραίτητη – θα γίνεται τηλεφωνικά στο νούμερο της βιβλιοθήκης που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Πηγή: www.thestival.gr


No comments:

Post a Comment